Kategorie
 
 
 
 
 

Světlo, které léčí

Trpíte depresemi? Trápí vás bolesti kloubů? Máte kožní problémy? Zbavte se svých zdravotních problémů světlem, které léčí.

Světelná terapie

Světelná terapie je jedním z nejstarších metod léčby různých nemocí, jejichž podstatou spočívá v namířeném účinku silného světla na postižené bolestivé orgány a části těla. Fototerapie je jednou z moderních metod medicíny a kosmetologie založena na použití směrových světelných paprsků simulujících sluneční světlo. V moderním světě se světelná terapie aktivně používá nejen jako další terapeutická technika, ale i jako nezávislý způsob léčby.

Funguje na principu použití dostatečně jasných paprsků, které jsou schopny proniknout hluboko do tkání a orgánů osoby. Na rozdíl od přímého slunečního záření, neobsahují tyto světelné paprsky ultrafialové záření. V důsledku toho se eliminuje pravděpodobnost vzniku extrémně negativních vedlejších účinků.

Metody světelné terapie se velmi často používají jako účinná pomůcka při standardní léčbě onemocnění. Jako samostatná léčebná technika se světelná terapie obvykle používá pouze k odstranění depresí, obnovení cirkadiánního rytmu (normální fungování biologických hodin) a také v kosmetologii. Na rozdíl od současného názoru se ultrafialové, infračervené a křemenová žárovky nepoužívají při světelné terapii, protože s mimořádně příznivým účinkem na lidské tělo mají také mnoho poměrně závažných vedlejších účinků.

Při světelné terapii se používá pouze speciální úzké polarizované světlo. Režim terapie může v závislosti na stupni problémů a požadovaného výsledku trvat od 30 minut až po 2 hodiny.

Aplikace světelné terapie

Vzhledem ke své silné optické vlastnosti je polarizované světlo schopné působit přímo na intracelulární funkční části, čímž urychluje procesy metabolismu a syntézy látek potřebných pro normální život. V důsledku toho se zvětšuje tón všech tkání, zvyšuje se imunita, regenerační vlastnosti organismu jsou mnohem lepší a patogenní procesy jsou inhibovány nebo dokonce odstraněny.

Biolampy MediLight, Zepter zda Activlight jsou oblíbené nejen při domácí intenzivní léčbě, ale také ve zdravotnických zařízeních, tak v medicínské kosmetice.

Kdy sáhnout po světelné terapii?

Světelné paprsky stimulují imunobiologické aktivity lidského těla. Během aplikace světla mohou paprsky proniknout do epitelových tkání a ovlivnit krevní buňky. Kromě toho tato technika se často používá k:

  • hojení ran
  • regeneraci tkání
  • odstraňování bolesti při poranění, popálení a trhlinkách tkání včetně svalů
  • urychlení zotavení po operaci
  • léčbu nemocí v ústní dutině
  • léčbu vředů, zánětu sliznic
  • léčení kožních onemocnění, jako je například standardní akné a vyrážky, těžší ekzém a také pomáhá zmírnit chronickou nevyléčitelnou lupénku
  • léčbu virových a bakteriálních lézí kůže
  • rychlejší zotavení poškozených kloubů, vaziva a šlach
  • léčbu deprese

Oficiálně bylo dokázáno, že ženy jsou dvakrát náchylnější na různé depresivní poruchy a léčba světlem pomáhá poměrně rychle zbavit se těchto psychických chorob. Kromě toho techniky světelné terapie mohou snížit bolest menstruace a eliminovat nervozitu.

Léčení barevným světlem

Zdraví je závislé na rovnováze nejen našich fyzických, ale také emočních, duševních a duchovních potřeb. Princip Colorterapie vychází z předpokladu, že barvy jsou spojeny se sedmi hlavními čakrami, které jsou duševním centrem našeho těla a nacházejí se podél páteře. Terapie barvami BIOPTRON je šetrná, bezpečná a účinná. Vzpruží vás pomocí jasných barev a kosmetických přípravků s nádhernými vůněmi a esencemi. Terapie barvami je založena na bioinformačním systému tlakových bodů a na stimulaci čaker, ke které dochází působím blahodárných účinků světla.

Světelná terapie v kosmetice

Světelná terapie našla své uplatnění i v kosmetice. Léčivá síla světla proniká do buněk, a to nejen na povrchu, ale až do hloubky pokožky. Je schopné aktivovat regenerační a anti-aging funkce, takže pokožka se velmi rychle regeneruje, zůstává zdravější, pevnější a mladší. Účinnost světelné terapie pocítíte i při léčbě alergické dermatitidy.

Velmi často se používá světelná terapie k léčbě akné a úpravu pokožky u lidí s velmi mastným typem kůže. Světlo vyzařující přes světelnou lampu je bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Jeho léčivou sílu pocítíte již po několika sezeních.

Kromě toho terapie světlem má další pozitivní účinky na pleť:

  • pokožka se vyrovná a vrásky na tváři se částečně vyhladí nebo úplně ztratí
  • stimuluje produkci kolagenu a elastinu, což má za následek, že kůže se stává pružnější a přestávají se vytvářet nové vrásky
  • chrání pokožku před nadměrnou ztrátou vlhkosti
  • zesiluje stěny cév kapilární sítě

Jaké léčivé lampy známe?

Při světelné terapii máte na výběr mezi několika druhy léčivých lamp. Mezi nejznámější a cenově nejdostupnější patří lampy s infračerveným světlem. Infračervené světlo z lampy proniká do tkáně a svalů ve formě tepla, které zesiluje krevní oběh, samoléčebný proces metabolismu, a tím podporuje proces hojení. Její pozitivní účinky oceníte při nachlazení, bolestech uší, hrdla, svalů, zánětu nosních dutin a při denní péči o pleť.

Při hojení ran a obnově tkání, ve fyzioterapii a rehabilitaci, v revmatologii, sportovní medicíně, kosmetice a dermatologii oceníte biolampu s polarizovaným světlem.

Jste bez nálady? Zapomínáte? Trpíte nespavostí? Máte oslabený imunitní systém či problémy s pletí? Vyzkoušejte pozitivní účinky barevné terapie. Colorterapie a její pozitivní účinky na váš organismus si můžete dopřát léčebnými lampami od renomovaných značek Zepter, MediLight, Activlight.

Vedlejší účinky jsou při světelné terapii vzácné, ale přesto u některých typů onemocnění se léčba světelnou terapií vůbec nedoporučuje, např. při jakékoliv formě tuberkulózy, oftalmologického onemocněních či v kombinaci se silnými léčivými kožními přípravky. Pokud trpíte závažným zdravotním problémům, poraďte se o využití světelné terapie se svým ošetřujícím lékařem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze