Kategorie
 
 
 
 
 

Pryč s bolavými nohami a konec arteriosklerózy!

Pokud patříte do skupiny lidí, které dlouhodobě trápí bolavé nohy, ať už kvůli špatné cirkulaci v končetinách, nebo kvůli onemocněním jako je například dna, cukrovka nebo arterioskleróza - kornatění tepen a cév, určitě oceníte pozitivní účinky Zlaté holínky.

Pozitivní účinky Zlaté čižmy na naše cévy

Pokud patříte do skupiny lidí, které dlouhodobě trápí bolavé nohy, ať už v kvůli špatné cirkulaci v končetinách, nebo kvůli onemocněním jako je například dna, cukrovka nebo arterioskleróza – kornatění tepen a cév, určitě oceníte pocit lehčích nohou po kyslíkové terapii díky Zlaté čižme.

Kyslíková terapie je jednoduchá, a především účinná a každý zvládne udělat si ji v pohodlí svého domova. Usaďte se, otevřete dobrou knihu, vyluštěte křížovku, nebo jen tak relaxujte u televize ... příštích 30 až 40 minut udělejte něco pro své zdraví a zároveň si dopřejte psychický odpočinek. Terapii lze opakovat každé 1-2 dny podle potřeby.

Jak se taková bota nastavuje si můžete prohlédnout na odkazu:

https://www.youtube.com/watch?v=2xgDGocgu7U&feature=youtu.be

"Bohrův efekt"

Dánský fyziolog Christian Bohr v roce 1904 popsal procesy, které se dějí v našem těle vlivem zvýšeného příjmu kyslíku v krvi. Bohr přišel na to, že kyslíková terapie má extrémně příznivý vliv na naše cévy.

Teplota nohy se v důsledku vasodilatačního účinku oxidu uhličitého zvýší – což v praxi znamená, že cévy se začnou rozšiřovat. Tepelné účinky kyslíkové terapie jsou reálné viditelné v době léčby protože teplota chodidla se zvýší vy můžete pozorovat zvýšení teploty i na druhé noze. V krvi a v buňkách dochází ke zvýšenému příjmu kyslíku, což má za následek pocit takzvaných "lehkých nohou". Vaše nohy přestanou bolet a nebudete mít pocit, že jsou těžké. Tento stav nazýváme právě "Bohrův efekt".

Zpravidla stačí ošetřovat pouze jednu nohu, protože léčení jedné nohy má vliv i na druhou nohu – podobně jako u masážní terapii. Před ošetřením si namočte a umyjte nohy v horké vodě, aby byly póry pokožky vyčištěny a otevřené. Před terapií se nekrémujte. Snížilo by to účinky terapie.

Léčebné účinky Zlaté holínky Vám pomohou při:

1. Prevence a léčba při zužování tepen a cév – ateroskleróze

2. Křečové žíly

3. Cukrovka – Způsob ošetření diabetické nohy

4. Zlepšuje krevní oběh a tonus cév (stálý stav napětí cév). Nejnovější studie ukazují, že pravidelné používání kyslíkové terapie zlepšuje rovněž průtok krve mozkem.

5. Plísňové onemocnění. Plísně totiž nesnášejí prostředí bohaté na CO2

6. Zmírňuje bolest nohou zlepšením oběhu krve

7. Zmírňuje záchvaty dny

8. Využívá se při periferní polyneuropatii - pokud máte problémy s necitlivostí v končetinách, brnění, pálení, nebo pokud Vám ubývá svalová hmota v končetinách

9. Metabolický syndrom - jehož příznaky jsou všechny výše zmíněné problémy; poškození cév v organismu (ateroskleróza), což má za následek selhání, infarkt nebo mozkovou příhodu, změny v ledvinách, které vedou k vysokému krevnímu tlaku a srdečně-cévním onemocněním, zpomalení tvorby hormonu inzulín, které může vést k rozvoji diabetu 2. typu

Složení

Samotná bota je složená ze tří vrstev.

Jednou ze složek je polyetylén – termoplast. Tato sloučenina je známá svou teplotní stálostí – díky této vrstvě je noha v teple během celé léčby. Mimo jiné je také plynotěsná a podrobí oxid uhličitý úplně se rozptýlit do nohy přes póry kůže.

Botu tvoří i polyuretanová pěna, která je pevná ale zároveň měkká, noha je fixována v příjemném materiály. Vnitřek holínky tvoří trojrozměrná tkanina, která umožňuje rovnoměrné rozložení vpuštěného plynu uvnitř holínky.

Tip na zdravější cévy:

První pomoc, a především prevence při kornatění cév je Váš životní styl. Kyslíková terapie je určitě ta nejlepší volba, při výše zmíněných zdravotních potížích, ale nezapomínejte na dostatečný a zdravý pohyb a cvičení (nejlépe s váhou vlastního těla), na zdravou stravu – dopřejte si více ryb a mořských plodů, které mají anisklerotický účinek a určitě omezte cukr, který obecně podporuje zánětlivé procesy v těle.

Viz video a zdravém stratovaní na odkazu:

https://youtu.be/rDL95S1xKwo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze