Kategorie
 
 
 
 
 

Masážní křeslo pro relax a zdraví

Pociťujete často únavu? Trápí vás nepříjemná bolest zad? Dopřejte si uvolnění a relax v masážním křesle přímo ve vašem obývacím pokoji.

Pociťujete často únavu? Trápí vás nepříjemná bolest zad? Dopřejte si uvolnění a relax v masážním křesle přímo ve vašem obývacím pokoji.

V době, kdy většinu času trávíme u počítače, se stávají masážní křesla součástí mnoha domácností. Když patříte k těm, kteří si rádi dopřávají relax pod rukama zkušeného maséra, ale z časových důvodů se k němu nevíte dostat, je masážní křeslo pro vás tím pravým řešením. Masážní křeslo je luxusním nábytkem a sofistikovaným elektronickým řídícím systémem určeným pro profesionální masáž těla.

Pravděpodobně v blízké budoucnosti se masážní křeslo začne dodávat spolu s osobním počítačem :-) Takové příjemné a užitečné zařízení může odstranit negativní vliv sedavého zaměstnání. Masážní křeslo vám poskytne úlevu od bolesti svalů zad a krku, rukou a nohou, které jsou v napětí kvůli dlouhému pobytu ve statické poloze. Princip činnosti masážní židle je v mnoha ohledech podobný "manuální" práci masérského terapeuta a nejlepší masážní křesla mohou snadno nahradit profesionálního maséra.

Například masážní terapeutické lůžko MD-4B skrývá v sobě tajemství staré čínské medicíny a zároveň byly při jeho výrobě použity nejmodernější technologie. Největším lákadlem, které toto masážní lůžko má, jsou kameny Jade a jejich léčivá síla. Jsou proslulé svými léčivými účinky a to především při bolesti hlavy, na pročištění krve, neurologické potíže, při chřipce, vysokém krevním tlaku, nepříjemných kolikách, bolestech ledvin a močového ústrojí.

Výhody masážního křesla

Úroveň technologie používané v masážních židlích jim umožňuje provádět kvalitní masáž, vážně soutěžit s profesionálními maséry a terapeuty. Přizpůsobují se parametrům uživatele, identifikují problémové oblasti, vytvářejí individuálně masážní programy, poskytují maximální komfort a přinášejí hmatatelné zdravotní výhody. Tento efekt je dosažen díky moderním technologiím, citlivým senzorem, které snímají tělo v křesle během masáže.

Co je velmi důležité, masážní křeslo je skutečný osobní masážní terapeut, který se nikdy unaví, je vždy po ruce. Připraven kdykoliv se přizpůsobit vašemu časovému harmonogramu, zdravotnímu stavu a zohlednit vaše přání.

Terapeutický účinek masážního křesla

  • zcela zmírňuje únavu a obnovuje vaši pracovní kapacitu
  • účinně zabraňuje bolestem hlavy
  • utišuje nervový systém a normalizuje spánek
  • pomáhá překonávat stres
  • vynikající prostředek prevence nemocí způsobených sedavým životním stylem
  • normalizuje oběh krve a zejména tok krve do hlavy
  • zabraňuje vzniku stagnační jevů v těle
  • uvolňuje svalstvo
  • pomáhá tělu zotavit se z fyzické námahy
  • přerozděluje nadměrné zatížení z páteře do svalového korzetu
  • normalizuje metabolismus a posiluje ochranné funkce těla v důsledku působení na akupunkturní body
  • zmírňuje syndrom bolesti v problémových oblastech
  • zlepšuje celkové zdraví
  • pomáhá při odstraňování celulitidy

Masážní křesla mají příznivý vliv na fyzické zdraví uživatele a pozitivní dopad na psychosociální emocionální stav. Masáž účinně pomáhá odstraňovat stres a zklidňuje nervový systém.

Jaké funkce nabízejí moderní masážní křesla?

Kvalitní masážní křeslo se dokáže dokonale přizpůsobit vašim tělesným parametrům: věku, výšce, hmotnosti, struktuře těla. Dokáže identifikovat problémové oblasti v těle uživatele vestavěným čidlem.

Na výběr proto máte nejen automatické programy masírování, ale také individuální typy masáži, přesně podle vašich aktuálních potřeb. Masážní křesla poskytují několik typů masáží s různými terapeutickými účinky, a to masáž relaxační, uklidňující, osvěžující, masáž na zmírnění stresu, regeneraci atd.

Kromě druhu masáže máte při masážním křesle možnost vybrat si dobu trvání, intenzitu a rozsah masážních aplikací.

Nemáte chuť na masáž celého těla? V kvalitním masážním křesle žádný problém, protože křeslo vám umožní vybrat si masáž té části těla, kterou právě potřebujete.

Moderní masážní křesla jsou sofistikované špičkové přístroje s dokonalou ergonomií a nejširšími funkcemi. Pomocí nich si můžete dopřát masáž hlavy, krku, rukou a nohou nebo nechat si masírovat celá záda. Nejdražší modely křesel jsou schopny masírovat vaše tělo doslova od hlavy až po špičky prstů.

Druhy masáží v masážním křesle

  • hnětení
  • poklepávání
  • vibrační masáž
  • vzduchová masáž
  • švédské masáže
  • akupunkturní masáž
  • reflexní masáž
  • lymfatická masáž

Příznivý vliv masáže na lidské zdraví je vysvětleno mnoha faktory, a proto dnes při navrhování masážních křesel, špičkoví světoví inženýři a designéři spojují moderní technologie s tradicemi starých století a dosahují skutečně působivé výsledky. Od návrhu až po výrobu masážního křesla se celého procesu účastní i lékaři, aby výsledek působení masáže byl pro lidský organismus s maximálním pozitivním účinkem a zohledňoval anatomii člověka.

Techniky jednotlivých masáži používaných v masážně-relaxačním křesle jsou přísně testovány. Nelze zapomenout na skutečnost, že masážní křeslo je druh simulátoru, který se používá k obnovení síly, relaxace a prevence nemocí. Lékaři nedoporučují používat masážní křesla pro těhotné ženy, děti do 12 let, při onkologických a infekčních onemocněních, s exacerbací chronických onemocnění a alergií, po velkých zraněních a operacích. Při diabetes mellitus, křečových žilách, tromboflebitidě a zakřivení páteře využití masážního křesla konzultujte s lékařem.

Maximum pro vaše pohodlí

Masážní křesla určené pro domácí používání jsou také elegantním designovým doplňkem vašeho domova. Jejich designové řešení jsou velmi rozmanité, ale všechny kvalitní moderní masážní křesla disponují s víceúrovňovým řídícím systémem, aby vám poskytly maximální pohodlí.

Domácí masážní křesla jsou nejčastěji vybaveny područkami, opěrkami na nohy, dostatečně vysokou opěrkou zad, komfortním polstrováním a dalším příslušenstvím, které vám poskytne maximální komfort a promění proceduru masáže na potěšení. Nejpokročilejší modely jsou schopny přizpůsobit se uživateli, který má na výběr několik automatických programů a širokou škálu manuálních nastavení. Pro zvýšení vašeho komfortu jsou mnohé masážní křesla vybaveny funkcí ohřívání či hudebním zařízením.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze