Jarní očista - více energie a radosti ze života

Kategorie
 
 
 
 
 

Jarní očista - více energie a radosti ze života

Vnímáte po zimě několik kilogramů navíc? Máte povadlou pleť? Propadáte letargii a celkové nespokojenosti se sebou? Podobně jako vy, se po zimě cítí mnozí z nás. Svou kondici si dokážeme vylepšit i rozumnou jarní očistou našeho těla.

Vnímáte po zimě několik kilogramů navíc? Máte povadlou pleť? Propadáte letargii a celkové nespokojenosti se sebou? Podobně jako vy, se po zimě cítí mnozí z nás.

Sychravé počasí, zima, mělo za následek, že jsme se pohybu a pobytu na čerstvém vzduchu věnovali méně. Jaro a její sluneční paprsky nás přirozeně nutí trávit více času venku, věnovat se práci na zahrádce, či oprášit své tenisky. Svou kondici si dokážeme vylepšit i rozumnou jarní očistou našeho těla. A proč právě na jaře? Na jaře je naše tělo obzvlášť náchylné na vnější toxiny a účinky endointoxikácie, takže podstoupit detoxikaci organismu na jaře je velmi rozumné.

Toxiny jsou látky, které v těle vyvolávají negativní reakci. Pro náš organismus jsou nejnebezpečnější neviditelné endotoxiny. V těle se objevují v důsledku metabolických poruch a hormonální nerovnováhy.

Proč jarní detoxikace?

Na jar je naše telo obzvlášť náchylné na vonkajšie toxíny a účinky endointoxikácie, takže detoxifikačné programy sú odôvodnené práve teraz.

Náš organizmus má samodetoxikačné schopnosti. V procese samočistiaceho procesu zohrávajú dôležitú rolu pečeň a obličky. Týmto čistiacim orgánom nášho tela však dokáže pomôcť.

Na internete nájdete množstvo návod na rôzne detoxikačné kúry, návody ako zdravo jesť, schudnúť, čo máte a nemáte piť a ako často alebo ako tvrdo máte cvičiť.

Nie, nebudem ďalším z tých, ktorý vám bude hovoriť , že práve ten môj návod je zaručene správny a najzdravší. Nebudem vás ani strašiť civilizačnými chorobami spôsobenými zlou životosprávou. Vyvolávať vo vás výčitky, že sa vám opäť nepodarilo ísť si zabehať či vypotiť litre potu do posilňovne.

Méně je někdy více

Přechod k jinému životnímu stylu by měl být postupný. Vaše tělo se vám poděkujeme a odmění energií iv případě, že budete postupovat pomalým tempem, ale hlavně rozumně. Můžete například začít změnou vašich stravovacích návyků. Zmenšete svou porci jídla, rozdělte si jídlo na několik chodů během dne. Dopřejte si více ovoce, zeleniny a pohybu na čerstvém vzduchu ať už v rámci večerní procházky po městě či v přírodě.

Dopřejte vašemu tělu regeneraci, energii a zdraví!

Recept na detoxikační nápoj

Připijte si spolu s námi na zdraví zdravým nápojem ze zeleniny a ovoce. Připravit a dopřát si jej můžete kdykoliv, a to i během detoxikační diety, kde se po celý den pije jen teplá voda s citronem, takzvaný H2O detox. V detoxikačním nápoji jsou obsaženy vitaminy A, B a C, draslík, bór, kyselina listová, mangan. Získaná šťáva z výše uvedených ingrediencí pomáhá tělu vyplavit zplodiny, toxiny. Na druhé straně dodá tělu základní nutriční hodnoty.

Ingredience nápoje pro jarní detox

  • tlustší (asi 1,5cm) kolečko surové červené řepy
  • polovina jablka (Gold nebo Gala je nejlepší volba)
  • tlustší (asi 2cm) kolečko čerstvého ananasu
  • kolečko citrónu s kůrou
  • 7 dcl neperlivé vody (dle výběru)
  • prázdnou láhev na šejkovanie (1 litrová láhev je ideální)

Postup přípravy

Odšťavněte červenou řepu, ananas, jablko a citron. Smíchejte s vodou do litrové láhve. Promíchejte (šejkujte).

Účinky použitých ingrediencí

Červená řepa je přírodní lék při tvorbě červených krvinek, citron čistí játra a ledviny. A jablko je nejlepší přírodní lék na detoxikaci. Recept uveřejnil Jasem Vale v jedné ze svých knih Juice Master (Mistr šťáv, více než 100 receptů pro odšťavňování). Sám autor, této populární publikace, se pomocí odšťavňování čerstvé zeleniny a ovoce, dodržování detoxikačních kúr, které iv této knize rozepisuje, dostal z rakoviny.

Nám zbývá už jen, připít si s vámi - NA ZDRAVÍ :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze