Dopřejte si léčivou sílu koncentrovaného kyslíku

Kategorie
 
 
 
 
 

Dopřejte si léčivou sílu koncentrovaného kyslíku

Trpíte často bolestmi hlavy? Věnujete se aktivně sportu? Dopřejte vašemu tělu léčivou sílu kyslíku. Kyslíková terapie spočívá v aktivním přijímání zvýšeného množství vysoce koncentrovaného kyslíku. Přečtěte si, jak na to.

Hypoxyterapia nebo kyslíková terapie spočívá v aktivním přijímání zvýšeného množství vysoce koncentrovaného kyslíku. V medicíně se využívá především u pacientů, kteří trpí dušností a jinými problémy dýchací ústrojí, např. bronchiální astma, bronchitida, fibróza plicní tkáně …

Jaký je fyziologický princip působení kyslíku?

Kyslík se po vdechnutí do plicních komor váže v plicních kapilárách na krevní barvivo hemoglobin, které obsahují červené krvinky - erytrocyty. Výměna plynů tj. kyslíku a oxidu uhličitého záleží na pasivní difúzi plynu z vyššího tlaku do nižšího. Tlak kyslíku v plicních komorách je 13,3 kPa (100 mmHg), v plicních kapilárách je tlak kyslíku okolo 5,8 kPa (40 mmHg).

Spádově tedy kyslík proudí z alveol do plicních kapilár a váže se na hemoglobin. Saturace hemoglobinu kyslíkem v arteriální krvi je až 96%, saturace hemoglobinu kyslíkem v žilní krvi je 70%. Stupeň okysličení vašeho organismu si dokážete změřit kdekoliv přenosným pulzním oxymetru.

Kyslík jako prevence

Hypoxie lze použít jako prostředek prevence kardiovaskulárních a alergických onemocnění. Metoda fyzioterapie a pozitivní účinky kyslíku se potvrdily ve fázi přípravy na různé druhy chirurgických zákroků a pooperační rehabilitace, protože snižuje riziko pooperačních komplikací a zvyšuje odolnost těla vůči vnějším vlivům včetně zlepšení snášenlivosti operace.

V některých případech je absolvování hypoxickou terapie nežádoucí, protože může vyvolat negativní reakci organismu na zvýšený příjem zahuštěného kyslíku. Proto dříve, než přistoupíte k aplikaci koncentrovaného kyslíku, poraďte se o jeho používání s vaším ošetřujícím lékařem.

Výhody koncentrovaného kyslíku

Plynný kyslík potřebují nejen svaly k vyššímu silovému výkonu a vytrvalosti, ale i mozek k duševní koncentraci. Díky kyslíku se začínají spalovat tukové zásoby, které obsahují dvakrát tolik energie, jako jaterní a svalový glykogen a svalové bílkoviny. 

Při studiu

Plynný kyslík je potřebný nejen k vyššímu výkonu svalů a vytrvalosti celého organismu, ale potřebuje ho také mozek k bezchybné činnosti a duševní koncentraci. Únava a stres, které jsou důsledkem námahy, náhle ustoupí, dýchání se zklidní a soustředěnost se rychle obnoví.

V kanceláři

V uzavřené nevětrané místnosti mnoho lidí začne zívat, pociťovat bolest hlavy či závratě. Důvodem je vydýchaný vzduch a nedostatek kyslíku v místnosti. I nepatrný pokles koncentrace kyslíku v kombinaci se zvýšenou teplotou a duševním napětím nejednou vede k pocitům potíží, zvýšené únavě, mikrospánku, zbytečným bolestem hlavy a křečím. I když je větrání místností jedním z řešením, ale smog, hluk přicházející z vnějšku vaší náladě nepřidá. A co dělat, když je místnost, kancelář bez oken? Využít můžete kyslík v láhvi. Už po desátém nadechnutí koncentrovaného kyslíku se zvýší obsah kyslíku v krvi až o 30%. Pro lidský organismus to znamená regeneraci, posilování a zabraňování nepříjemným pocitem, zpomalování proces stárnutí buněk a zlepšování imunity.

Proti stresu a bolestem hlavy

Při nadměrné námaze, duševní či fyzické, občasných bolestech hlavy a při pobytu v nevětrané místnosti, se v těle hromadí rozpuštěný, "odpadový" oxid uhličitý. Nároky na kyslík tehdy výrazně stoupají. Při dostatečném nasycení čistým kyslíkem najednou pocítíme blahodárný "druhý dech", podobně jako sportovci.

Hubnutí

Díky kyslíku dosáhneme i na obávané tukové zásoby, kterých se lehce zbavíme a získáme při tom dokonce dvakrát více energie než z běžného energetického zdroje, tj z krevního cukru - glukózy. A vy, kteří sportujete, s kyslíkem efektivněji spálíte nechtěný podkožní tuk. Kombinace koncentrovaného kyslíku s vytrvalostním tréninkem vám usnadní upravit tělesnou hmotnost směrem dolů.

Kyslík a kulturistika

Pro sportovce je dostatek kyslíku rozhodující. Na tréninku nebo závodech nároky na kyslík výrazně rostou. Do krve se při práci svalů uvolňuje oxid uhličitý, který vytlačuje kyslík a odkysličuje krev. Svaly zpočátku pracují bez kyslíku (anaerobně), ale hned, jakmile se překročí "anaerobní práh", uvolňování energie už závisí na parciálním tlaku kyslíku v krvi, která ho rozvádí po celém těle. Sportovec nasycený čistým kyslíkem to pocítí jako blahodárný "druhý dech". Únava mizí, rytmus dýchání se zklidňuje, obnovuje se duševní koncentrace a počáteční stres z nástupu námahy mizí.

Jak získat koncentrovaný kyslík?

Cenově nejdostupnějším řešením je 95% kyslíková láhev s náustkem OxyWatt Grep. Čistý kyslík pohodlně jste inhaloval pomocí přiléhavé masky. Pozitivní vliv kyslíku ocení sportovci ve fitcentrech, v posilovnách, vrcholoví sportovci, těhotné ženy či studenti ve zkouškovém období

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze