Kategorie
 
 
 
 
 

Jaké toaletní potřeby a koupelnové pomůcky pomáhají seniorům?

Pokud chcete u seniorů a osob se zdravotním postižením předejít nebezpečným zraněním v koupelně zajistěte jim včas speciální toaletní pomůcky a pomůcky do koupelny.

Starší lidé a osoby se zdravotním postižením mají mnohokrát problém při provádění osobní hygieny. Získat ztracenou jistotu, sebedůvěru a soběstačnost jim pomohou speciální toaletní pomůcky a pomůcky do koupelny. Tato skupina výrobků zahrnuje hygienická zařízení a speciální pomůcky, které jsou dokonale přizpůsobeny potřebám seniorů a lidem se zdravotním postižením.

Sanitární zařízení pro zdravotně postižené jsou navrženy tak, aby zjednodušily provádění hygienických postupů a aktivit pro osoby se zdravotním postižením. Moderní výrobci takových zařízení berou v úvahu všechny potřeby pacientů a vyrábějí výrobky, které pomáhají zlepšit kvalitu života starších a nemocných lidí. Tyto pomůcky do koupelny a toaletní pomůcky lze bezpečně používat ve zdravotnických zařízeních i doma.

Pomůcky do koupelny

Při vstupu a výstupu z vany má problém mnohdy i zdravý dospělý člověk a pro starší lidi i lidi se zdravotním hendikep může být vykonání denní hygieny fyzicky i psychicky náročné. Strachu z uklouznutí, pádu při sprchování denně čelí množství seniory. Usnadněte proto vašim blízkým provádění běžné osobní hygieny a vytvořte jim z koupelny bezpečné místo.

Někdy stačí skutečně málo a váš blízký získá ztracenou jistotu a soběstačnost. Seniorům a osobám se zdravotním postižením pomůžete speciálními pomůckami do koupelny, které tvoří sprchové židle, sedačky na vanu, schůdky do vany, speciální zábradlí, vanové zvedáky, koupelnové podložky. Lidem se zdravotními problémy a seniorům poskytují jistotu a pocit bezpečí při koupání, snižují obavy z pádu a zranění. Pomůcky do koupelny pro seniory a lidi se zdravotními komplikacemi se vyrábějí z vysoce kvalitních, pevných a odolných materiálů, aby byly bezpečnou a dokonalou oporou.

TIP: Protože mokrá podlaha zvyšuje riziko zranění, postarejte se, aby podlaha v koupelně byla s protiskluzovou povrchovou úpravou.

Sedačky a židle do sprchy, vany

Židle a sedačky do vany a sprchy umožňují seniorům a zdravotně postiženým lidem pohodlně a bezpečně se osprchovat v sedě. Sprchové židle mají perforované sedadlo přes které plynule odtéká voda, pogumované krytky na nohou, díky kterým spolehlivě přilnou k povrchu vany a sprchového koutu. Maximální komfort během sprchování zabezpečíte vašemu blízkému sprchovou židlí s opěrkami rukou a možností nastavení výšky sedadla. K dispozici jsou také modely, které jsou vybaveny koly pro snadný přesun.

Bezpečné sprchování ve vaně zabezpečíte vašemu blízkému speciální sedačkou do vany, kterou jednoduše upevníte na okraje vany. Sedačku do vany si můžete vybrat stacionární, odnímatelnou nebo otočnou podle zdravotního stavu vašeho blízkého. Některé modely jsou vybaveny otvorem pro intimní partie, opěrkou rukou či opěradlem.

Koupelnové zvedáky pro imobilní


K dispozici jsou i speciální koupelnové zvedáky pro invalidní uživatele. Jsou vybaveny speciální kolébkou, ve které je člověk umístěn a přesunut do vany a po provedení hygieny z vany. Vanové zvedáky do vany vám pomohou zjednodušit přesun vašeho blízkého do koupelny. 

Madla do koupelny a WC

Když chcete vytvořit z koupelny pro vašich prarodičů nebo blízkého s omezeným pohybem bezpečné místo, pak jim zajistěte madla do koupelny. Díky madlům se dokáže váš blízký bezpečně dostat do koupelny a v ní se stávají pro něj jistotou, že neklouže na kluzkém povrchu.

Způsoby upevnění příčníků mohou být různé. Některé modely upevníte jednoduše přísavkami, jiné musíte vrtat. Při jejich upevnění vezměte však v úvahu výšku, hmotnost a délku ruky pacienta, pro kterého se madla do koupelny mají stát spolehlivou oporou.

Toaletní pomůcky

Existuje obrovské množství různých zařízení, které umožňují vytvořit pohodlné podmínky na toaletě pro zdravotně postižené lidi a starších lidí. Mezi takové výrobky patří toaletní pomůcky, které mohou být:

  • toaletní nástavce
  • toaletní křesla a židle
  • podložní mísy, bažant na moč

Toaletní nástavce

Toaletní nástavce nebo zvyšovače WC mísy umožňují zvýšit výšku sezení na záchodě od 6 až 14 cm. Obvykle jsou vyrobeny z pevného plastu, který jednoduše vyčistíte. Na WC mísu jejich upevníte bez použití jakéhokoliv nářadí. Některé modely jsou pro ještě vyšší komfort vybaveny praktickými područkami.

Toaletní křesla a židle

Pro lidi, kteří sami těžko navštíví toaletu, výrobci vyvinuli speciální zařízení - toaletní židle a křesla. Toaletní křesla a židle jsou vhodné pro pacienty s poruchami motorických funkcí během pooperačního období s úplnou nebo částečnou ztrátou schopností samostatně se pohybovat.

V závislosti na designu najdete toaletní křesla a židle na nohách nebo na kolech. Většina z nich má pohodlnou opěrku zad, opěrky na ruce. U některých modelů víte dokonce nastavit úhel opěradla pro pohodlné sezení.

Používáním toaletní židle dokážete výrazně zlepšit kvalitu života vašeho blízkého. Usnadníte mu přístup na toaletu, protože toaletní křeslo víte umístit v blízkosti pacienta. Vám z povinností zároveň odpadne namáhavé podkládání mísy pod pacienta.

Podložní mísy, bažant na moč

Lidé, kteří nedokáží vstát a přesunout se na toaletu jsou odkázáni na používání toaletní mísy, bažanta a vaši pomoc. Láhev na moč, podložná mísa a mnoho dalších zdravotních pomůcek umožňují pacientům zvládnout přirozené fyziologické potřeby se zachováním patřičné důstojnosti.

Toaletní pomůcky pro seniory a zdravotně postižené se vyrábějí s ohledem na jejich specifické potřeby z vysoce kvalitních materiálů, které splňují světové standardy kvality.

TIP: Při výběru zdravotních pomůcek do koupelny a toalety vždy věnujte pozornost kvalitě materiálu, zpodobňuje upevnění, rozměrům výrobků a maximálně nosnosti.

Toaletní pomůcky a pomůcky do koupelny pro seniory a zdravotně postižené jsou mnohdy nezbytností i pro ty, kteří se o tyto osoby starají. Zaprvé, usnadníte život vašemu blízkému a pomůžete i sobě. Dokonce i ty nejjednodušší pomůcky do koupelny a WC dokážou zvýšit bezpečnost vašeho blízkému, pohodlně se pohybovat po bytě a být soběstačným při úkonech denní hygieny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze